Trojac optimističan
257

Zmajevi složni nakon Slovačke: U martu preko baraža ćemo probati obezbijediti plasman na Euro

E. K.
Gojko Cimirot, Haris Hajradinović i Ivan Bašić (Foto: Screenshot)
Gojko Cimirot, Haris Hajradinović i Ivan Bašić (Foto: Screenshot)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je na utakmici protiv selekcije Slovačke imala novog kapitena, a kapitensku traku na susretu posljednjeg kola kvalifikacija za Euro 2024. godine ponio Gojko Cimirot.

Iskusni veznjak je nakon utakmice u izjavi za BHT 1 istakao da je velika čast i odgovornost predstavljati svoju domovinu.

"Velika je čast predstavljati svoju državu, dali smo maksimum i odgovorili na zadatke selektora, crveni karton nas je poremetio, borili smo se sa igračem manje, ali smo na kraju primili gol iz kornera, no možemo biti zadovoljni pristupom", rekao je Cimirot te dodao:

"Loše smo odigrali ove kvalifikacije, ali imamo baraž. Mislim da imamo kvalitetan tim i u martu ako damo maksimum i ako ginemo jedan za drugog da ćemo doći do ostvarenja svog cilja".

Poslije njega se javnosti obratio kapiten turske Kašimpaše Haris Hajradinović koji je istakao da nema šta da zamjeri momcima.

"Mogu da kažem, prvo poluvrijeme smo dobro stajali u defanzivi, nismo stvarali neke šanse, ali smo u drugom poluvremenu izašli visočije i postigli gol. Žao mi je što smo primili gol nakon dvije minute, mislim da smo izdržali duže da bi nam bilo lakše. Nemam šta da zamjerim momcima, ginuli smo na terenu, nemam kome šta zamjeriti", kazao je Hajradinović i dodao:

"Nije bilo Džeke, Pjanića, Kolašinca, Ahmedhodžića i Šehića, nadam se da će svi biti zdravi u martu te da ćemo dati sve od sebe da izborimo Euro kroz baraž u martu".

Mladi veznjak Ivan Bašić je istakao da smo igrali mnogo bolje nego protiv Luksemburga, no da nas je crveni karton omeo te da je utjecao na rezultat.

"Igrali smo bolje nego protiv Luksemburga, ali crveni karton je odlučio sve. Dobro smo krenuli u drugo poluvrijeme, zabili smo gol, ali smo ga brzo i primili. Idemo se pripremati za baraž", rekao je Bašić kome je ovo bio debi u reprezentaciji.

"Rezultatom nisam zadovoljan, ali jesam debijem, nadam se da će biti još utakmica u budućnosti".

Bašić smatra da se ekipa može dići i plasirati na Evropsko prvenstvo i to po prvi put u historiji.

"Možemo se dići i plasirati na Euro, preostaje nam baraž, nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni za martovske utakmice", dodao je Bašić.

Utakmice baraža za odlazak na Euro se igraju u martu sljedeće godine.