Kvalifikacije za Euro
698

Zmajevi se protiv Italije žele iskupiti za blamažu u Finskoj

Piše: E. B.
Foto: H. B./Klix.ba
Foto: H. B./Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Torinu igra susret četvrtog kola kvalifikacija za Euro protiv selekcije Italije.
Zmajevi su u dosadašnja tri kola osvojili četiri boda. Nakon uvodne pobjede nad Armenijom (2:1) u Sarajevu i remija s Grčkom (2:2) u Zenici izabranici Roberta Prosinečkog su doživjeli blamažu u Finskoj.

Finci su u Tampereu u subotu slavili rezultatom 2:0, no alarmantniji je način na koji su naši reprezentativci izgubili. Bezidejnost, nezainteresovanost i sporost samo su neki od epiteta kojim se može opisati naša selekcija u Finskoj.

Ko će pobijediti večeras?

Posted by Klix.ba on Tuesday, June 11, 2019
Priliku da se iskupe našim navijačima Zmajevi će imati večeras u susretu u kojem je Italija apsolutni favorit.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki je najavio da će Zmajevi u Torinu pokazati pravo lice te da će prikazati mnogo bolju igru.

Selektor Italije Roberto Mancini je u ovom kvalifikacionom ciklusu odlično posložio ekipu. Azzurri su u tri susreta upisali isto toliko pobjeda uz impresivnu gol-razliku 11:0, a posljednji trijumf ostvarili su u subotu u Atini kada su Grčku savladali rezultatom 3:0.

Mancini je s velikim respektom govorio o Zmajevima na konferenciji za medije te je upozorio i svoje igrače da se ne smiju opuštati.

Zanimljivo, ovo će biti tek drugi duel BiH i Italije u historiji. Jedini meč do sada desio se 1996. godine na Koševu kada je selekcija BiH u prijateljskom susretu protiv tadašnjeg aktuelnog svjetskog viceprvaka slavila rezultatom 2:1.

Taj poraz je na kraju i koštao posla tadašnjeg selektora Azzurra Arriga Sacchija.

Susret Italija - BiH igra se večeras u Torinu na stadionu Juventusa od 20:45 sati.

Parovi 4. kola grupe J:

Italija - BiH (20:45) Grčka - Armenija (20:45) Lihtenštajn - Finska (20:45)

Tabela: