Nogomet
0

Zmajevi podržavaju Prvi internacionalni kamp za golmane "Sarajevo 2014"

Klix.ba
Prvi internacionalni kamp za golmane "Sarajevo 2014" od 15. do 20. juna će se održati u bh. prijestolnici, a podršku ovom jedinstvenom projektu u našoj zemlji, ali i regionu podršku su dali nogometni reprezentativci BiHna čelu sa kapitenom Emirom Spahićem.

Idejni tvorac je Adi Musić, bivši golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Minhena 1860, a ovaj projekat realizira sa sportskom organizacijom "Sportscout" na čelu sa Nijazom Šivšićem.

Osim golmana iz naše zemlje dolazi desetak talentovanih čuvara mreže iz Njemačke, Turske, Švedske, Švicarske, Hrvatske... Veliku ulogu u popularizaciji njegove škole jedan od najboljih svjetskih golmana današnjice i član njemačkog Bayerna, Manuel Neuer.

"Drago nam je što su naš projekt podržali svi Zmajevi. Sviđa im se naša ideja i obećali su nam podršku u promociji istog. Tako smo od Asmira Begovića, prvog golmana bh. reprezentacije dobili potpisani dres Stokea. Na organizaciji i dosadašnjoj promociji Prvog internacionalnog kampa za golmane 'Sarajevo 2014' čestitao nam je i kapiten Emir Spahić. Dolazak su najavili i skauti iz pojedinih evropskih klubova. Sve dodatne informaciji, kao i prijave mogu se dobiti na stranici www.sportscout.ba", kazao je Musić.