Nogomet
71

Golmanski kamp koji podržava Manuel Neuer u junu u Sarajevu

Klix.ba
Međunardoni golmanski kamp, koji podržava njemački reprezentativac i golman Bayerna Manuel Neuer, održat će se u Sarajevu od 16. do 20. juna.

Za organizaciju ovog jedinstvenog sportskog događaja u cijelom regionu zaslužan je Adi Musić, nekadašnji golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Minhena 1860, koji je porijeklom iz Prijedora, te sportske organizacija Sportscout i Management&PromotionTeam.

Pored golmana iz naše zemlje, u golmanski kamp dolazi desetak talenovanih čuvara mreže iz Njemačke, Turske, Švedske, Švicarske, Hrvatske, Crne Gore… Polaznike će osim Musića trenirati Mirsad Karić, bosanskohercegovački trener golmana koji svoju karijeru u Italiji, i Samir Hido, trener golmana švicarskog Lucerna.

"Ovaj kamp fudbalskih golmana namijenjen je budućim čuvarima mreža, dječacima i djevojčicama, uzrasta od 10 od 20 godina. Kamp je nastao kao inicijativa međunarodno priznatih trenera iz oblasti fudbala, koji su svoje karijere gradili u timovima u Bosni i Hercegovini, a nastavili u poznatim klubovima u inostranstvu. Pored Manuela Neuera, naš Međunardoni golmanski kamp podržali su i reprezentativci Emir Spahić, Asmir Begović i Edin Džeko", kaže Musić.