Započela misija "Biti ili ne biti"
0

"Zmajevi" otputovali u Bjelorusiju po dobar rezultat

Piše: Dalibor Bošnjak
Reprezentativci BiH otputovali u Bjelorusiju (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Fudbalska reprezentacija BiH je oko 10 sati u četvrtak poletjela sa sarajevskog aerodroma ka Bjelorusiji gdje će se u petak navečer susresti sa odgovarajućom reprezentacijom ove zemlje u okviru kvalifikacija za EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini.

Reprezentaciju BiH u petak očekuje izuzetno važan susret sa Bjelorusijom. Mnogi će reći da su susreti sa ovom reprezentacijom odlučujući u borbi za mjeto koje vodi na EURO 2012. To bi ujedno bilo i prvo veliko takmičenje za našu reprezentaciju.

Reprezentativci su se ranije okupili u hotelu "Hercegovina" na Ilidži. Sušić je za odlučujuće susrete s Bjelorusijom pozvao 22 igrača. Što se tiče golmana, tu su Hasagić, Begović i Avdukić, odbranu čine Mujdža, Mravac, Pandža, Spahić i Papac. Za mjeto u veznom redu konkurišu Bešić, Zahirović, Rahimić, Pjanić, Salihović, Ibričić, Maletić, Lulić, Medunjanin, Štilić i Misimović. Sušić je odlučio povesti tri napadača, Džeku, Muslimovića i Zeca.

U centru pažnje je na sarajevskom aerodromu ipak bio Miralem Pjanić, koji je dan ranije ostvario veliki transfer u Romu. Novinare su zanimali njegovi utisci o transferu, novom klubu i Rimu, te očekivanja povodom utakmica s Bjelorusijom.

"Nisam imao priliku da obiđem grad i vidim stadion. Kada sam stigao u Rim, na aerodromu su me dočekali brojni fanovi i novinari. U Rim sam nakratko otputovao kako bi obavio ljekarski pregled i potpisao ugovor. Nakon toga sam se odmah vratio u kamp reprezentacije kako bi zajednički obavili posljednje pripreme. Očekuju nas dvije važne utakmice s Bjelorusijom. Želim se zahvaliti selektoru Sušiću koji mi je dopustio da nakratko napustim kamp i otputujem u Rim da završim obaveze oko transfera u novi klub. Drago mi je što sam postao igrač Rome. Nadam se da ću se brzo uklopiti u ekipu i da će sve biti dobro. Sada sam 100 posto koncentrisan na utakmice s Bjelorusijom. Želim dati sve od sebe. Želim pokazati najviše u ključnim utakmicama", izjavio je Pjanić na aerodromu prije polijetanja ka Bjelorusiji.

Prva utakmica između A selekcija BiH i Bjelorusije se igra u četvrtak 2. septembra u Minsku sa početkom u 19:30 sati, dok se revanš igra na stadionu "Bilino Polje" u Zenici četiri dana kasnije. Taj susret počinje u 20:15 sati.