Nogomet
103

Zmajevi odradili treći trening: Postoji mogućnost da Bešić igra u odbrani protiv Velsa

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su od 17 sati u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održali svoj treći trening u okviru priprema za kvalifikacione utakmice protiv Velsa i Belgije.

Selektor Safet Sušić je na večerašnjem treningu na raspolaganju imao 19 igrača koji su bili vidno raspoloženi u procesu zagrijavanja. Nakon kratkih dodavanja loptom naši Zmajevi su otrčali dva kruga po terenu te su nastavili zagrijavanje sa loptom. Selektor Sušić je kazao da je ekipa ozbiljno radila na treninzima te da uprkos povredama može napraviti dobar tim koji može napraviti dobar rezultat u Cardiffu.

Bivši kapiten naše reprezentacije Emir Spahić sinoć je nakon razgovora sa Sušićem o svojoj povredi napustio Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Emir je sinoć došao kod mene gdje smo razgovarali pola sata. Istina je da je došao sa povredom leđa, da ga je naš doktor pregledao, da su ljudi iz Leverkusena insistirali da ne igra, ali poznavajući njega, da je više puta igrao bolestan i povrijeđen, ovo je ipak ozbiljnije nego što sam ja mislio i na njega ne možemo računati protiv utakmice sa Velsom", kazao je Sušić, te dodao da je Emir bio razočaran i neraspoložen zbog nemogućnosti igranja za svoj tim.

Na mjestu Spahića prema riječima Sušića mogu igrati četiri igrača i to Šunjić, Vranješ, Hadžić te u krajnjem slučaju i Bešić.

"Vidjet ćemo još imam četiri igrača koju mogu igrati na mjestu stopera, a to su: Šunjić, Vranješ, Hadžić, a u krajnjem slučaju i Bešić. Druga me utakmica sada ne interesuje, gledao sam Vels i jedina prednost im je što igraju na domaćem terenu. Imaju najskupljeg igrača, koji je riješio utakmicu protiv Andore, ali mi moramo sve uraditi da ih zaustavimo. Međutim, i oni će imati dosta problema da zaustave naše igrače", izjavio je Sušić.

Selektor će sa svojim izabranicima u Velsu igrati otvoreno prema golu, tako će u napadu od prve minute igrati Džeko i Ibišević.

"Igrat ćemo sa Džekom i Ibiševićem u špicu jer gore idemo da pobijedimo. Ne treba biti naivan, da ostavljamo prostor Baleu, moramo ga zaustaviti, ali i oni će imati puno više posla s našim igračima. Balea niko neće čuvati jer je slobodan igrač, neću da žrtvujem ikoga, a jedini koji bi na to mogao odgovoriti to je Bešić, ali mi onda nemamo koristi od njega kad imamo loptu", dodao je Sušić.

Selektor je kazao da se debitantima neće ukazati prilika u utakmici protiv Velsa, s obzirom da je rezultat najbitnija stvar na gostovanju naše selekcije u Cardiffu, a na raspolaganju će imati i Vršajevića koji se oporavio od svoje povrede.