Nogomet
124

Sušić: Spahić je otišao u Njemačku zbog povrede, daj Bože da bude spreman za Belgiju

Piše: D. B.
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Selektor Safet Sušić nažalost ima novi problem uoči kvalifikacijskih utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, koje Zmajevi igraju protiv Velsa i Belgije. To je povreda povratnika u reprezentaciju Emira Spahića, koji ima problema s leđima, Zbog toga je napustio Trening centar u Zenici i otišao u Njemačku na preglede. Njegov nastup za državni tim je pod upitnikom, potvrđeno je za portal Klix.ba.

"Spahić ima problema s leđima, došao je s povredom na okupljanje reprezentacije, a naš doktor je uradio sve što je mogao da ga osposobi za utakmice koje nas očekuju. Ipak, radi se o ozbiljnijoj povredi, zbog čega sam ga pustio da ode u Njemačku. Večeras ćemo znati kakva je situacija. U ovom trenutku ne mogu reći da li ću moći računati na njega. Ukoliko bude sve u redu, daj Bože, možda se može na njega računati za utakmicu protiv Belgije, a za ovu protiv Velsa, nisam optimista. Ipak, dok Spahić ne obavi preglede, ne mogu ništa sa sigurnošću reći", izjavio je Sušić za portal Klix.ba.

Spahićeva situacija je dodatni problem za Sušića, koji je ranije ostao bez Seada Kolašinca, Ermina Bičakčića i Sejada Salihovića.

"Imamo problema odbrani, ostali smo bez tri važna igrača i sada nije lako naći rješenje. Sigurno je da ćemo biti hendikepirani", dodao je selekter Sušić.

"Mi idemo u Vels s ciljem da pobijedimo u toj utakmici, da li ćemo uspjeti u tome, to je druga stvar. Oni su također oslabljeni, ostali su bez tri igrača, tako da imaju i oni problema. Prednost im je što igraju kod kuće, ali smo mi kvalitetnija ekipa. Ipak, ja očekujem dobar rezultat", završio je Sušić.

Zmajevi protiv Velsa igraju 10. oktobra u Cardiffu, a tri dana kasnije će ugostiti Belgiju u Zenici.