Svi trenirali
49

Zmajevi odradili posljednji trening pred Grčku: Atmosfera sjajna, pobjeda je imperativ

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras je na Olimpijskom stadionu ”Spyros Louis” u Atini odradila posljednji trening pred susret protiv Grčke u okviru 8. kola kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Na večerašnjem treningu prisustvovali su svi igrači osim Tonija Šunjića koji zbog povrede neće igrati protiv Grčke, a selektor Prosinečki će nakon treninga odlučiti da li će u sutrašnjem meču računati na Edina Višću i Zorana Kvržića koji imaju problema s povredom.

Zmajevi su na večerašnjem treningu, baš kao i u nedjelju, trenirali lakšim intenzitetom, a teren na Olimpijskom stadionu u Atini nalazi se u fantastičnom stanju i s te strane naš tim sigurno neće imati problema.

Što se tiče sutrašnjeg meča, Prosinečki smatra da su Grci, bez obzira na podmlađenu ekipu, sigurno respektabilan protivnik.

"Sigurno ćemo pokušati da odigramo jednu dobru utakmicu s dobrim ritmom, kao što smo odigrali protiv Finske. Svjesni smo da utakmica neće biti nimalo lagana, očekuje nas jedan protivnik koji je željan dokazivanja, vidjeli smo protiv Italije da imaju veliku želju da se dokažu, ali skautirali smo ih i nadamo se najboljem. Naravno da nije isto igrati pred domaćim navijačima i u gostima, ali situacija je takva", istakao je Prosinečki na konferenciji za medije.

Očekuje se da će na tribinama stadiona biti blizu 10.000 navijača, što znači da će stadion biti i poluprazan jer je njegov kapacitet više od 70.000 sjedećih mjesta, a podršku s tribina imat će i naši igrači i očekuje se da na "Spyros Louis" stadionu bude oko 500 navijača.

Utakmica između Grčke i Bosne i Hercegovine igra se u utorak s početkom u 20:45 sati na Olimpijskom stadionu ”Spyros Louis” u Atini.

Nakon sedam odigranih utakmica u grupi J, Zmajevi se nalaze na diobi treće pozicije sa 10 osvojenih bodova, koliko ima i Armenija, a dva boda više ima Finska koja je na drugoj poziciji. Na prvom mjestu nalazi se Italija koja ima maksimalan 21 bod i već je osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.