Lisabon
0

Zmajevi na Lužu odradili posljednji trening

Sarajevo-x.com
Zmajevi na lisabonskom stadionu Lužu (Foto: Fotoservis)
Foto: Fotoservis
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak navečer na lisabonskom stadionu Luž održala je posljednji trening uoči sutrašnje utakmice baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo između naše reprezentacije i reprezentacije Portugala.

Kako saznajemo u Lisabonu se trenutno nalazi veliki broj naših navijača, a dio njih prisustvovao je i ovom jednosatnom treningu.

Iako su igrači bili umorni zbog dugog leta do Lisabona, atmosfera uoči subotnje utakmice je odlična. Nakon treninga igrači su se vratili u hotel i uglavnom borave u svojim sobama.

Podsjećamo, reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u poslijepodnevnim satima stigla u Lisabon gdje ih je dočekalo nekoliko stotina naših navijača. Reprezentativce na svakom koraku prati brojna ekipa domaćih novinara i političara među kojima su premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, visoki predstavnik Valentin Inzko te austrijski ambasador u našoj zemlji, a očekuje se da će sutra na stadionu biti oko 5.000 naših navijača.

Historijska utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala u okviru baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se iduće godine igra u Južnoafričkoj Republici, igra se u subotu na "Stadionu svjetlosti" (Estadio de Luz) s početkom 21:30 sati po našem vremenu.