Veliki trijumf
117

Zmajevi euforično proslavili pobjedu s navijačima, Petev se najviše radovao

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na Bilinom polju selekciju Crne Gore rezultatom 1:0 u 5. kolu B Lige nacija i osigurala je prvo mjesto u grupi, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje igrača i navijača na tribinama.

Oko 13.000 gledalaca nosilo je naš tim do velikog trijumfa, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nastalo je veliko slavlje u kojem je posebno prednjačio selektor Petev koji je s publikom na zapadnoj tribini podijelio radost.

Izabranici selektora Ivayla Peteva slavili su golom Ermedina Demirovića te su pobjedom kolo prije kraja osigurali prvo mjesto u grupi i plasman u A Ligu nacija.

Video možete pogledati odabirom na link "Watch on Facebook" u sljedećem prilogu.

Prvo mjesto u grupi donijelo nam je i drugi jakosni šešir pred žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo i nominalno lakše protivnike, a osiguralo nam je i plasman u baraž za Euro ukoliko ne bi prošli na prvenstvo kroz kvalifikacije koje slijede.

Zmajevi narednu utakmicu igraju već u ponedjeljak protiv Rumunije, ali taj susret neće imati rezultatski značaj za naš tim s obzirom da smo već osigurali prvu poziciju u grupi.