Nogomet
58

Zmajevi će prvi trening obaviti sutra na Vrelu Bosne

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
Safet Sušić (Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić najavio je da će Zmajevi prvi trening u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu obaviti sutra sa početkom u 10 sati na Vrelu Bosne.

S obzirom na loše vremenske prilike postavlja se pitanje kako će Zmajevi trenirati u Hrasnici narednih dana. Pape je novinarima danas kazao da će se morati prilagoditi uslovima.

"Nema razloga da nešto pretjerano u startu počnemo trenirati, tako da sam planirao taj prvi trening na Vrelu Bosne. Drugi će biti sutra u 17 sati na stadionu u Hrasnici. U subotu su predviđena dva treninga, s tim da sam jedan izbacio jer ćemo ići gledati revanš finala Kupa BiH na Koševu", rekao je Sušić.

Dodao je kako se ne treba pretjerivati sa treninzima posebno na početku priprema.

Lulić stiže 21. maja

"Momci su spremni, a uz to umorni i zato ih treba prvo osvježiti kada dođu. Većina su imali bar 50-ak utakmica u sezoni", smatra selektor.

Dodao je kako će posljednji na pripreme stići Senad Lulić, koji 18. maja ima utakmicu sa Lazijom. Lulić će stići 21. maja tako da će reprezentacija biti kompletna 22. maja kada putuju u Gradačac na prijateljski meč sa mladom reprezentacijom BiH.

Selektor je istakao i kako će Ognjen Vranješ i Ermin Bičakčić doći neraspoloženi jer su njihovi timovi ispali u niži rang, dok će Edin Džeko, koji je osvojio prvenstvo Engleske, ali i mnogi drugi reprezentativci ipak stići vedrijeg duha.

Na pitanje novinara o činjenici da se na spisku argentinskog selektora Alejandra Sabelle nije našlo ime Carlosa Teveza, što i nije neko iznenađenje jer Teveza već duže vrijeme nema u reprezentaciji, Sušić je rekao kako mu je žao Sabelle.

Bičakić povrijeđen

"Meni je žao njihovog selektora. Mene su toliko napali kad nisam neke naše igrače pozvao, mogu misliti šta će njemu uraditi što nije pozvao Teveza, vjerovatno će mu glavu otkinuti", odgovorio je Pape.

Prvi su na okupljanje stigli Asmir Begović i Mensur Mujdža koji imaju određenih problema sa povredama. Oko 17.30 u "bazu" na Ilidži su stigli i Vedad Ibišević, Mirslem Pjanić, pomoćni trener Elvir Baljić, te Ervin Zukanović. Očekuje se dolazak i ostalih Zmajeva.

"Mujdža mi je rekao da je počeo ozbiljno trenirati, vidjet ćemo šta će biti, imam i alternative. Međutim, pošto je još mjesec dana do prve utakmice nisam zabrinut. Bičakčić je malo veći problem, jer zbog povrede neće moći trenirati barem desetak dana", zaključio je selektor.

Safet Sušić do večeras u Sarajevu očekuje 15 igrača, dok će ostali stići tokom sedmice. U hotelu Hercegovina na Ilidži trenutno su Begović, Mujdža, Sejad Salihović, selektor Sušić i pomoćni trener Borče Sredojević.