Koštao 100 miliona eura
188

Zmajevi će protiv Slovačke igrati na čarobnom zdanju: Upoznajte Nacionalni stadion u Bratislavi

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je obavila posljednji trening u Bratislavi uoči sutrašnje utakmice protiv Slovačke, a reporteri Klix.ba na mjestu događaja zabilježili su kadrove sjajnog stadiona koji će ugostiti Zmajeve.

Utakmica će se igrati na Nacionalnom nogometnom stadionu koji je izgrađen 2019. godine te ima multifunkcionalnu ulogu. Pravi je biser koji se nalazi gotovo u centru Bratislave pa mu je pristup idealan pomoću svih prijevoznih sredstava.

Na ovom stadionu domaće utakmice igra Slovan iz Bratislave i nogometna reprezentacija Slovačke koja će upravo sutra ugostiti naš tim.

Prostrane prostorije dočekale su i naše novinare koji su večeras pratili konferenciju za medije u savremenoj multimedijalnoj sali, odakle se direktno pristupa terenu i tribinama.

Kapacitet stadiona je 22.000 sjedećih mjesta, a ljudi koji rade na održavanju rekli su nam da je ovaj stadion praktično nasljednik starog stadiona Tehelne Pole koji je srušen prije tačno 10 godina.

Izgradnja stadiona je koštala vrtoglavih 100 miliona eura te se stiče dojam da je vrijedio svakog centa. Osim nogometnih utakmica, na ovom stadionu se često održavaju i brojni koncerti.

Ostaje nada da će fantastični Nacionalni nogometni stadion u Bratislavi biti sretan i za našu reprezentaciju koja sutra igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Susret počinje u 20:45 sati.