|

Zmajevi će odigrati prijateljsku utakmicu s Egiptom

Zmajevi će odigrati prijateljsku utakmicu s Egiptom
154
F
FENA
10.1.2014. u 18:05
66
komentara
154

dijeljenja
Zmajevi će odigrati prijateljsku utakmicu s Egiptom Foto: Klix.ba
Komitet za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici prihvatio je prijedlog za odigravanje prijateljske utakmice A reprezentacije BiH s Egiptom, 5. marta u Innsbrucku (Austrija), te je dao saglasnost za potpisivanje predloženog ugovora s nadležnom agencijom za ugovaranje utakmica.
Selektor Safet Sušić ovlašten je da s generalniom sekretarom Jasminom Bakovićem definiše konačni plan priprema reprezentacije u Sjedinjenim Američkim Državama i prijateljske utakmice pred svjetsko prvenstvo u Brazilu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Odobreni su odgovarajući novi sponzorski i licencni ugovori s partnerima i imenovana je Komisija za analizu sponzorskih ugovora. Također je usvojena Informacija o aktivnostima vezanim za pregovore koji se odnose na tehničkog sponzora NSBiH.

Komitet je danas imenovao delegacija koja će prisustvovati UEFA Kongresu u Astani 27. marta u sastavu: predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Jasmin Baković.

Delegaciju NSBiH na žrijebanju parova za evropsko prvenstvo u Francuskoj, 23. februara u Nici, činit će potredsjednik Saveza Darko Ljubojević, selektor Safet Sušić, generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar stručnog štaba Elmir Pilav i glasnogovornica Slavica Pecikoza.

U delegaciju Saveza koja će prisustvovati FIFA seminaru u Florianopolisu, od 18. do 20. februara, imenovani su generalni sekretar Jasmin Baković, selektor Safet Sušić, sekretar stručnog štaba Elmir Pilav, doktor Reuf Karabeg, glasnogovornica Slavica Pecikoza, tiketing menadžer Adnan Džemidžić i oficir za sigurnost Mirsad Ćatić.

Komitet je prihvatio tekst Protokola saradnje s Ministrstvom vanjskih poslova BiH vezanim za zajedničke aktivnosti koje se odnose na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, navedeno je u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (66)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...