Nogomet
0

Zlatko Zahovič: Zrinjski nije lagan protivnik, moramo biti maksimalno oprezni

Klix.ba
Zlatko Zahovič
Zlatko Zahovič
Aktuelni prvak BiH, ekipa Zrinjskog, u 2. pretkolu Lige prvaka će snage odmjeriti sa slovenskim šampionom Mariborom. Slovenci su nakon žrijeba pokazali mnogo respekta prema Plemićima i smatraju da ih očekuju teške dvije utakmice.

Sportski direktor Maribora i nekadašnji sjajni nogometaš, Zlatko Zahovič, pozvao je igrače i stručni štab na maksimalno zalaganje i oprez u duelu sa Zrinjskim.

"Zrinjski nije lagan protivni, oni su prvaci svoje zemlje, a mi već imamo iskustva sa bh. šampionima. Kada smo igrali protiv Željezničara, pobijedili smo ubjedljivo, ali smo se morali žestoko boriti 180 minuta. Morali smo dati sve od sebe, a takav pristup očekujemo i protiv Zrinjskog. Zrinjski je osvojio titulu u borbi s ekipama koje imaju tradiciju, kao što su Željezničar i Sarajevo. To dovoljno govori da su sjajan tim. Na domaćem terenu uvijek imaju dodatnu energiju. U utakmicu trebamo ući s poštovanjem prema protivniku i biti maksimalno oprezni", izjavio je Zahovič.

Ante Šimundža i Zlatko Zahovič
Ante Šimundža i Zlatko Zahovič

Trener Maribora Ante Šimundža smatra da će posebno teško biti na gostovanju u Mostaru.

"Ekipa koja je prvak BiH zaslužuje poštovanje. Zrinjski je odnio titulu isred Širokog Bijega i Sarajeva, dva velika rivala. To potvrđuje njihovu kvalitetu. Maksimalno ćemo se pripremiti i što bolje upoznati Mostarce. Znamo da nas čeka vruć teren, ali smo spremni za izazov. Uradit ćemo sve da se plasiramo u 3. pretkolo Lige prvaka", rekao je Šimundža.

Prva utakmica između Zrinjskog i Maribora se igra 15. ili 16. jula, a uzvrat će biti odigran 22. ili 23. jula na stadionu "Ljudski vrt".