Grozan ispad
26

Zlatko Zahovič bezobraznim odgovorom zgrozio Slovence, reagovalo i Novinarsko društvo

Klix.ba
Zlatko Zahovič (Foto: AFP)
Zlatko Zahovič (Foto: AFP)
Sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič šokirao je javnost na konferenciju za medije nakon što je njegova ekipa pretprila poraz na svom terenu rezultatom 2:0 od Krškog pa se prvoplasirana Olimpija odlijepila na 10 bodova prednosti.

Naime, Zahovič je svakim pitanjem bio sve nervozniji, a sve je kulminiralo kada ga je novinar upitao je li razočaran što se na stadionu pojavilo svega 1.500 ljudi.

"Ti samo hoćeš provocirati. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali ja bih rekao da nije", odgovorio mu je Zahovič aludirajući na nedavnu smrt novinarevog oca.

Slovenski mediji ogorčeni su ovim Zahovičevim istupom, a burno je reagovalo i Novinarsko društvo u Sloveniji.

"Mislim da sam profesionalno obavio svoj posao, postavio sam normalno pitanje. Tragedija koja mi se dogodila me teško pogodila, nikad to neću zaboraviti pa mi je ovo bilo prilično bolno. Ne znam kakve veze konferencija za medije na temu nogometa ima s tim i zbog čega je Zahovič to spominjao. Još sam u šoku", rekao je Dejan Mitrović, novinar koji je postavio pitanje.

"Nemam se razloga iziviniti. Izvinit ću se kada to bude potrebno, a sada to nije slučaj. Riječi koje sam mu izgovorio nisu uvrede. Štitio sam svoju porodicu, Maribor, koju volim", izjavio je Zahovič.