"Rusija naših snova"
115

Zlatko Dalić promovisao knjigu u Splitu pa zapjevao s Thompsonom

Klix.ba
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić danas je u Splitu predstavio svoju knjigu "Rusija naših snova" koju je napisao nakon što su Vatreni postali viceprvaci svijeta na prvenstvu u Rusiji.

Dalić se više od sat vremena družio s gostima, a na predstavljanju nove knjige ugostio je selektora vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivicu Tucka.

"Ponosan sam na ovu knjigu koja je poklon našim navijačima, ne samo u Hrvatskoj i BiH, nego i onima širom svijeta jer je u njoj dokaz da se zajedništvom i poniznošću mogu napraviti velike stvari", kazao je Dalić na prvom predstavljanju knjige, zahvalivši igračima koji su, kako je rekao, najzaslužniji za historijski uspjeh Hrvatske na SP u Rusiji te naglasio kako mu je bila čast biti selektor takvim igračima.

Source: Thompson pjeva na promociji knjige Zlatka Dalića u Splitu by indexpromocija

Promocija Dalićeve knjige završena je pjesmom "Lijepa li si" u izvedbi kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona, s kojim su Dalić i svi prisutni pjevali u isti glas.

Thompsonove pjesme postale su faktički zaštitni znak reprezentacije Hrvatske tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i nakon povratka, a upravo je Thompson bio glavni gost reprezentacije na spektakularnom dočeku u Zagrebu.