Nogomet
13

Zlatan Nalić: Do finala smo došli zahvaljujući jakom kolektivu

Klix.ba
Zlatan Nalić
Zlatan Nalić
Banjalučanin Zlatan Nalić večeras će kao trener konsultant sjediti na klupi mlade nogometne reprezentacije Švedske koja će se u finalu Evropskog prvenstva u češkom Pragu sastati sa favorizovanim Portugalom.

Ove dvije reprezentacije već su se susrele u grupnoj fazi, a utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 1:1.

”U Pragu je od ranih jutarnjih sati fenomenalna atmosfera koju prave navijači Švedske. Svi letovi iz Štokholma, ali iz Kopenhagena za Prag su popunjeni. Večeras bi trebali imati podršku više od 5.000 navijača. Mladim igračima Švedske dosta znači i videoporuka koju je uputila jedna od najvećih nogometnih zvijezda Zlatan Ibrahimović. U finale ulazimo rasterećeni. Nastupit ćemo u najjačem sastavu. Nemamo povrijeđenih, niti kažnjenih igrača. Do finala smo došli zahvaljujući jakom kolektivu i dobroj atmosferi unutar tima. Svi smo kao jedna porodica. Već smo napravili nevjerovatan rezultat. Ovo je historijski uspjeh za Švedsku i bez obzira na rezultat sutra će nam biti priređen veliki doček u Štokholmu” izjavio je Nalić.

Tokom igračke karijere Zlatan je nastupao za tuzlansku Slobodu, grčki Panathinaikos, te švedske klubove Mjällby AIF i Motala AIF. Zlatan je sin Mesuda Nalića, legendarnog desnog krila Slobode iz Tuzle koji je 24 puta nosio dres reprezentacije bivše Jugoslavije. Zlatanov sin Adi također je nastavio porodičnu tradiciju. Trenutno igra za U-17 tim Mjällbyja, a prošle godine bio je i u kampu slavnog Milana.