Razgovarao sa Latinovićem
0

Zlatan Muslimović obećao pomoći ljudima iz svog kraja

FENA
Načelnik Općine Gradiška Zoran Latinović primio je danas nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Zlatana Muslimovića, koji je porijeklom iz ove općine, a koji igra u Kini.

Osnovna tema razgovora odnosila se na mogućnosti prezentovanja resursa Općine Bosanska Gradiška potencijalnim investitorima iz Kine, ali i iz Italije, Švedske i drugih zemalja u kojima je Muslimović igrao.

"Tu sam da pomognem da kreiramo bolje sutra za našu regiju i naše ljude, a sve radi stvaranja boljih životnih uslova na ovim prostorima. Potrebno je da svi gledamo u jednom pozitivnom pravcu, da smo složni i da posjedujemo energiju koja može da iznese te promjene, a koju sam zapazio u ljudima koji vode Općinu Bosanska Gradiška", rekao je Muslimović.

Posebno je istakao spremnost da direktno učestvuje u uzdizanju nogometa na području općine Bosanska Gradiška, ali na evropskim i svjetskim iskustvima u ovom sportu, koji je prerastao i u planetarni biznis.

Načelnik Latinović izrazio je očekivanje da će Muslimović, ali i drugi vrhunski sportisti s ovih prostora, konkretnim akcijama poduprijeti nastojanje da se Bosanska Gradiška revitalizuje, prvenstveno u privrednom smislu, saopćeno je iz općinske Službe za informiranje.

"Zamolio sam našeg istaknutog reprezentativca da nam pomogne u realizaciji kontakata koji bi u krajnjem ishodu trebali da rezultiraju novim investicijama na području naše općine. Veoma sam obradovan konstruktivnim interesom Zlatana Muslimovića da na tom pravcu radimo kao tim. Naravno, s razlogom očekujemo da će njegova uloga u razvijanju nogometa u Bosanskoj Gradišci, ali i infrastrukture koja treba da slijedi taj razvoj, biti od ogromnog značaja i u tom kontekstu sam dobio čvrsto uvjerenje", rekao je Latinović.