Razočaran suđenjem
0

Zlatan Ibrahimović: Drugi penal nije postojao

FENA
Zlatan Ibrahimović Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović Foto: AFP)
Milanov napadač Zlatan Ibrahimović komentirao je suđenje na sinoćnjoj utakmici Lige prvaka u kojoj je Barcelona slavila nad njegovim klubom sa 3:1 i tako prošla u polufinale.

Ibahimović smatra kako drugi jedanaesterac za domaćine nije postojao te da je suđenje bilo neujednačeno.

"Vratili smo se na 1:1 i onda nam je dosuđen jedanaesterac koji ne mogu razumjeti. Lopta nije bila u igri, ali dosuđen je. Bila je to neobična, čudna odluka. Uništila je utakmicu", kazao je napadač Milana o utakmici u kojoj su Rossoneri se oprostili od Lige prvaka.

Čovjek koji je skrivio jedanaesterac, Alessandro Nesta, rekao je kako je napravio prekršaj nad Busquetsom, ali da je istovremeno bio potezan od strane Puyola.

"Malo sam povukao Busquetsa, no Puyol me je blokirao, bio je prekršaj i na meni. Prema onome što sam vidio na terenu, sudija je dosudio prekršaj prije nego što je lopta bila u igri", rekao je veteran Rossonera.

"Ne treba ih se favorizirati. Govorimo o najboljoj ekipi na svijetu. Počinjem shvaćati Mourinhove reakcije svaki put kad dođe ovdje. I sam sam sada to prošao i sve bolje razumijem situaciju", rekao je u intervjuu za Viasat Fotboll Ibrahimović.

Osim što je Barceloni dosuđen, kako kaže Ibrahimović, nerazumljivi kazneni udarac, propust je, smatra, napravljen i na drugoj strani. "Također, nije nam bio dosuđen jedanaesterac. Sudija je dosuđivao prekršaje svaki put kada bismo ih dodirnuli. Bila je to sramota. Da je sudija jednako primjenjivao kriterij prema objema ekipama, imali bismo veću šansu."

Kako bi možda malo i ublažio optužbe na račun sudija, Šveđanin je naposljetku rekao da su "sudije ipak dobro odradili posao - ne bismo se trebali žaliti samo na njih".