Nogomet
62

Zlatan Bajramović za Klix.ba: Do kraja nemamo pravo na kiks

Klix.ba
Zlatan Bajramović
Zlatan Bajramović
U trijumf nad slabašnom Andorom uvjeren je i bivši reprezentativac BiH Zlatan Bajramović.

Nekadašnji fudbaler St. Paulija, Freiburga, Schalkea i Frankfurta smatra da bi večerašnja pobjeda bila posebno važna sa psihološkog aspekta s obzirom da je samopouzdanje naših reprezentativaca porazom u Haifi ozbiljno poljuljano.

“Večeras se mora pobijediti. Siguran sam da ćemo odigrati kvalitetno, trijumfovati, te podići samopouzdanje pred naredne utakmice. Dobro je i što će novi selektor startovati pobjedom. U meč moramo ući sa potrebnom dozom agresivnosti i sa željom da na vrijeme povedemo“, izjavio je Bajramović za Klix.ba.

Bez obzira na loš start kvalifikacija Bajramović je mišljenja da naša reprezentacija do kraja može ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

“Otvaranje kvalifikacija je bilo suviše loše zbog čega do kraja nemamo prava na kiks. Možda se stvari poklope tako da nam u Belgiji ne bude trebala pobjeda. Sve preostale protivnike do kraja moramo pobijediti. Smatram da objektivno imamo kvalitet za to. Očekujem da naši igrači zaigraju u svojim klubovima bolje nego što trenutno igraju, a važno je i da ih u budućnosti i zdravlje posluži“, smatra Bajramović.

Nekadašnji reprezentativac BiH nedavno je započeo trenersku karijeru. Već nekoliko mjeseci je bez angažmana nakon što je kratko obavljao dužnost pomoćnog trenera u HSV-u.

“Od kraja mjeseca septembra prošle godine sam bez angažmana. Još uvijek nisam riješio svoj ugovor koji sam potpisao zajedno sa Mirkom Slomkom“, rekao je na kraju Bajramović.