Nogomet
99

Zlatan Alomerović za Klix.ba: Volio bih jednog dana postati reprezentativac BiH

Piše: D.B.
Zlatan Alomerović
Plasman u finale DFB kupa i eliminaciju Bayerna sa saigračima je sinoć na Allianz Areni proslavio rezervni golman Borussije Dortmund Zlatan Alomerović koji je u razgovoru za portal Klix.ba priznao da će im svima u klubu biti žao Jurgena Kloppa koji je svoj odlazak najavio krajem sezone.

Mladi čuvar mreže u odsustvu Romana Weidenfellera zauzeo je mjesto među 18 igrača koji su konkurisali za tim Milionera u polufinalu Kupa. Na golu je stajao Langerak koji je odbranio jedan od četiri penala.

“Slavlje u svlačionici je bilo nezaboravno. Svi smo sretni i čvrsto vjerujemo da ćemo osvojiti Kup. Bio bi to najljepši rastanak sa dosadašnjim trener Jurgenom Kloppom”, izjavio je Alomerović za Klix.ba.

Upravo je Jurgen Klopp najzaslužniji što je Zlatan i danas dio tima Borussije Dortmund.

“Prošlog ljeta sam imao namjeru otići negdje gdje ću imati više prostora i bolju minutažu, ali je on presudio da ostanem. Rekao mi je da u slučaju da ostanem u Dortmundu mogu mnogo napredovati. Danas smo svi tužni što odlazi, jer se radi o vrhunskom čovjeku i stručnjaku. Svi smo mislili da se Borussia Dortmund i Jurgen Klopp nikada neće rastati”, kaže Alomerović koji je povremeno sjedio na klupi prvog tima Borussije, te konstantno branio za drugi tim u trećoj Bundesligi.

Zlatan je rođen u Prijepolju, a odrastao je u Njemačkoj. U Sarajevu živi mnogo njegove rodbine, pa je svakog ljeta redovan posjetilac našeg glavnog grada. Navijač je reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Znam da u reprezentaciji BiH vlada drugarstvo i odlična atmosfera. To sam saznao od mojih prijatelja koji danas nose dres BiH. Volio bih jednog dana, ako bi to bila realna opcija, postati reprezentativac BiH”, otkrio je Alomerović.