PSG gostuje Realu
30

Zinedine Zidane uoči dolaska Mbappea na Bernabeu: Volim ga i kao čovjeka i kao igrača

F. Z.
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid će sutra na stadionu Santiago Bernabeu dočekati PSG u petom kolu Lige prvaka, a nezaobilazna tema na konferenciji za medije bio je Kylian Mbappe, fantastični mladi nogometaš kojeg želi svaki klub u Evropi.

Mbappe će sutra istrčati na Santiago Bernabeu, ali u dresu PSG-a, a Madriđani će pokušati napraviti sve da ga u budućnosti dovedu u svoje redove.

"Znate li da Mbappea znam jako dugo? Nije prvi put da sam ga vidio i naravno da ga volim. Volim ga kao osobu, zbog toga što je došao ovdje na probu prije nekoliko godina, ali da li on voli Real Madrid? On je nogometaš protivničke ekipe i ne možemo razgovarati o tome", rekao je Zidane.

Na konferenciji za medije koja je održana ranije ovog mjeseca Zidane je rekao kako je želja Mbappea da zaigra za Real Madrid.

"Trenutno je on nogometaš PSG-a. Vidjet ćemo u budućnosti, uvijek je govorio da je njegov san da igra u Real Madridu jednog dana", rekao je Zidane.

PSG će pokušati uraditi sve što može kako bi zadržao Mbappea na Parku prinčeva, a navodno su spremni ponuditi mu 40 miliona eura godišnje, čime bi Francuz postao najplaćeniji nogometaš na svijetu.