Nogomet
68

Zijo Švrakić je igrao i za Sarajevo i Galatu: Bordo tim je privilegovan dolaskom turskog velikana

Piše: Edin Isanović
Prijateljska utakmica Sarajevo - Galatasaray bit će odigrana večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Jedan od rijetkih koji je nastupao za oba kluba je Zijo Švrakić čovjek koji je prošao kompletnu omladinsku školu tima sa Koševa. Za Galatasaray je nastupao u sezoni 1989./90.

Švrakić za Klix.ba naglašava kako je velika stvar da turski velikan gostuje u glavnom gradu BiH.

"Gušt je kada ti dođe klub kakav je Galatasaray da ti uljepša rođendan. Igrao sam u oba kluba i za mene je ovo izuzetan događaj. Bez dvojbe, Galata je najbolji turski klub. Ima veliki broj navijača, osvojili su mnogo trofeja, učestvuje u Ligi prvaka. Osim toga, imaju svoje ostrvo sa bazenima i restoranima", kazao je Švrakić.

Dodaje kako se rado sjeća dana provedenih u Turskoj.

"Igrao sam u toj zemlji sedam godina i nosim lijepe uspomene. Provesti samo pet minuta u Galatasarayu je velika časta. Navijači vole taj klub. Premda ponekad znaju biti i nemilosrdni i doći na trening da kritikuju. No, ako je klubu potrebna i finansijska pomoć brzo će skupiti nekoliko miliona eura. Sve su svemu, veliki kolektiv", kazao je naš sagovornik.

Na kraju se osvrnuo na koševski dvoboja dva njegova bivša kluba.

"To je izuzetna stvar. Sarajevo je privilegovano kada je u mogućnosti da ugosti Galatasaray. Mislim da će biti spektakl. Očekujem nekoliko hiljada turskih navijača na najvećem bh. stadionu koji će uljepšati kompletan ambijent", zaključio je Švrakić.

Utakmica na Koševu počinje u 18:30 sati.