Skupština FK “Sarajevo”
0

Zijad Blekić najozbiljniji kandidat za predsjednika

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
U sali Općine Centar danas u 17 sati počinje Skupština FK Sarajevo” na kojoj bi se trebao izabrati novi Upravni odbor. Iz izvora bliskih klubu uspjeli smo saznati da je biznismen Zijad Blekić, direktor “Eurohausa”, najozbiljniji kandidat za novog predsjednika bordo tima.

Njegov konkurent bit će Hajrudin Šuman. Isti izvor potvrdio nam je da bi Adnan Hadžimuratović trebao biti imenovan za predsjednika skupštine. Tu funkciju do sada je obavljao Nijaz Merdanović.

Kao novi šef stručnog štaba najčešće se spominje Husref Musemić, ali sve zavisi koja će koševska struja dobiti najveći broj glasova, tako da su sve opcije otvorene.

U Upravnom odboru bi, prema našim informacijama, između ostalih svoje mjesto trebali naći Mensud Bašić, Dževad Bećirević, a sve češće se izgovara i ime nekadašnjeg predsjednika Komisije za transfere igrača, Mustafe Dučića.

Kako nam je rečeno, Blekić ima namjeru da ujedini sve koševske strukture, dok pojedini članovi žele zadržati status quo. To su, prije svih, Mensud Bašić i Amir Hujić, koji žele ostanak aktuelne garniture, te pružaju najveći otpor novim kadrovskim rješenjima.

Udruženje građana "Bordo prijatelji" i UNFKS imat će svoje predstavnike na Skupštini, ali nije jasno da li će podržati liste kadrovskih križaljki.

Osnovni uslov za to jeste prihvatanje biznis-plana razvoja FK “Sarajevo” (koju su načinili "Bordo prijatelji") i odlazak pojedinih ljudi koju su trenutno u klubu.