Gledao meč
4

Zidane: Žao mi je zbog Neymarove povrede, nadam se da će se oporaviti

Klix.ba
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Zinedine Zidane kazao je na konferenciji za medije pred meč s Espanyolom da njegovu ekipu očekuje težak meč, a također je istakao da mu je žao zbog Neymarove povrede.

Zidane je otkrio da je njegova želja da igrači Real Madrida uvijek budu zadovoljni načinom na koji su igrali i da je Espanyol, koji je sljedeći protivnik Kraljevskog kluba, izuzetno opasan i jak rival.

"Želim da poslije svake utakmice budemo zadovoljni kako smo igrali. Bili smo dobri u odbrani kada nismo imali loptu, a sada nas očekuje još jedan težak meč protiv jakog rivala. Neću gledati tabelu, Espanyol je pokazao neke vrlo dobre stvari", istakao je Zidane.

Novinare je zanimalo mišljenje trenera Kraljevskog kluba o povredi Brazilca Neymara u meču između PSG-a i Marseillea, a njegov nastup za uzvratni meč Lige prvaka protiv Real Madrida sada je pod upitnikom.

"Ne volim kada se igrači povrijede i žao mi je što Neymar ima problema. Nadam se da će se oporaviti. Nikada nisam bio jedan od onih koji se raduju povredi igrača suprotnog tima, a vjerujem da to neće utjecati na konačan epilog meča. Gledao sam duel u kojem se povrijedio i nisam bio zadovoljan", završio je Zidane.

Meč između Espanyola i Real Madrida je na rasporedu u utorak od 20 sati, dok je uzvratni meč Lige prvaka na Parku prinčeva sedam dana poslije.