Loša statistika
14

Zidane prvi put kritikovao Jovića: Napadač je i želim da postigne neki pogodak

K. H.
Luka Jović (Foto: EPA-EFE)
Luka Jović (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Zinedine Zidane prvi put je kritikovao srbijanskog napadača Luku Jovića zbog malog broja postignutih pogodaka, ali je svejedno rekao kako vjeruje u njegove sposobnosti.

Jović je ljetos stigao u Kraljevski klub kao veliko pojačanje iz Eintracht Frankfurta. U protekloj sezoni u svim takmičenjima u dresu ovog kluba postigao je 27 pogodaka u 48 nastupa i Real je bez previše razmišljanja iskeširao 60 miliona eura.

Ipak, Jović na početku nije opravdao eptitet velikog pojačanja za Real Madrid, a prvi put zabrinutost zbog njegove loše statistike istakao je i trener Zinedine Zidane.

"Nije isključen iz meča, ali iskreno bih volio vidjeti da postigne neki pogodak. Mora nastaviti raditi i golovi će doći, još uvijek je veoma mlad jer ima samo 21 godinu, ali zna da nešto mora uraditi", kazao je Zidane.

Real Madrid u posljednjih 20 utakmica nije doživio poraz, a u posljednjem meču pobijedili su Zaragozu u susretu Kupa Kralja.

Jović je u ovoj sezoni odigrao 21 utakmicu za Real Madrid u svim takmičenjima, a postigao je jedan pogodak i upisao dvije asistencije.