Stao u odbranu
321

Zidane: Onaj ko voli nogomet, mora da voli i Karima Benzemu

Piše: K. H.
Zidane i Benzema (Foto: EPA-EFE)
Zidane i Benzema (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Zinedine Zidane kazao je u izjavi za španske medije da svaki čovjek koji voli nogomet mora da voli Karima Benzemu.

Zidane je još jednom pohvalio Benzemu rekavši da on radi puno za ekipu Real Madrida, a istakao je kako vjeruje da će njegov sunarodnjak uskoro početi zabijati golove.

Treneru Kraljevskog kluba već duže vremena zamjeraju zbog činjenice da Benzema igra svaku utakmicu, ali prema njegovim riječima, uopšte nije zabrinut zbog toga što francuski napadač ne postiže pogotke.

"Karim ne bi trebao da se zaustavi jer znamo šta je sve uradio za devet godina koliko je proveo u Real Madridu. Ja ga stvarno volim kao nogometaša, on mnogo radi za naš tim, a golovi koje treba da postiže će u nekom trenutku sigurno doći. Svi oni koji vole nogomet moraju da vole i Benzemu", istakao je Zidane.

Benzema je u ovoj sezoni odigrao ukupno 32 utakmice, a postigao je osam pogodaka kojima je dodao i devet asistencija. Već godinama se spominje njegov odlazak iz ekipe Real Madrida, a nakon dolaska Zinedinea Zidanea na klupu aktuelnog prvaka Evrope, Benzema je neizostavni član prve postave.