Saga oko Brazilca
17

Zidane o saradnji Neymara i Ronalda: Dobri igrači su kompatibilni i među njima postoji hemija

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Real Madrida Zinedine Zidane dao je zanimljiv odgovor na pitanje novinara o mogućoj saradnji Neymara i Cristiana Ronalda, a on je rekao da su dobri igrači uvijek kompatibilni i da između njih postoji hemija.

Neymar je prije početka tekuće sezone uplatio 222 miliona eura na račun Barcelone, nakon čega je dobio slobodne papire, a ubrzo nakon toga registrovao se u Parizu i postao je novi igrač PSG-a. O eventualnoj saradnji njega i Cristiana Ronalda, trener Real Madrida kaže da između velikih igrača uvijek postoji hemija.

"Dobri igrači su uvijek kompatibilni. Ne znam, ali čini mi se da uvijek postoji hemija između onih kvalitetnih", kazao je Zidan.

Neymar se posljednjih dana sve više i više dovodi u vezu s prelaskom u Real Madrid, a navodno, Kraljevski klub je spreman platiti čak 300 miliona eura kako bi Brazilca doveo na Santiago Bernabeu.

Pored njega, Real se interesuje i za zvijezdu Liverpoola Mohameda Salaha koji ove sezone igra u sjajnoj formi, a njegova trenutna cijena procijenjuje se na oko 200 miliona eura.