Proigrao u Njemačkoj
18

Zidane o Joviću: Sretan sam, ali je sada najlakše kriviti trenera za sve

K. H.
Zinedine Zidane (Luka Jović u krugu)
Zinedine Zidane (Luka Jović u krugu)
Trener Real Madrida Zinedine Zidane odmah je morao "polagati račune" španskim medijima nakon što je Luka Jović za samo 28 minuta u dresu Eintrachta iz Frankfurta postigao dva pogotka.

Zidanea su španski novinari pitali kako je vidio Jovićev "drugi debi" u bivšem klubu, a kako je rekao, nakon svega je najlakše trenera kriviti za takve stvari.

"Da, to je kao i uvijek moja krivica. Najlakše je trenera kriviti za sve, a moram reći da je u Madridu jako teško igrati i da ja to znam jer sam bio igrač ovog kluba. Postoje trenuci kada igrači uspiju savladati sve i ostati ovdje, kada znaju šta i koliko mogu, ali ovo je Real Madrid i u našem klubu uvijek je teško. S druge strane, imate situacije kada igrač ode i pokaže koliko može, a to je slučaj s Jovićem", rekao je Zidane.

Francuski stručnjak ističe da je ogromna razlika igrati za Real Madrid i neki drugi klub, ali da vjeruje kako Jović ima budućnost u ovom timu.

"Još uvijek mislim da je dobra stvar što smo ga doveli i sretan sam zbog njega, a nadam se da će jednog dana ovako igrati i u našem klubu. Opet kažem, igrati za Real i neki drugi klub nije isto. Luka ima budućnost i to može pokazati u Madridu, a to važi i za sve druge igrače. Ovdje je uvijek jaka konkurencija i to nije krivica trenera", kaže Zidane.

Na pitanje kako je doživio ono što je Jović uradio, Zidane je rekao da nije sujetan te da je vrlo sretan zbog svog igrača.

"Šta reći... Nisam nesretan, već naprotiv, jako sam sretan i dopalo mi se ono što je uradio. Želim mu, kao i svim našim igračima, sve najbolje. Volim sve svoje igrače i računam na njih", kaže Zidane.