Nogomet
0

Zidane: Nećemo odustati od Balea

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Bivši nogometaš, a danas pomoćni trener Real Madrida Zinedine Zidane izjavio u razgovoru za francuski Le 10 Sport da klub nema namjeru odustati od Garetha Balea.

"Nećemo odustati. Nemoguće je odustati od igrača takvog kvaliteta. Tottenham sasvim normalno razmišlja i logično je da ga želi zadržati pod svaku cijenu. S Tottenhamom imamo odličan odnos i vjerujem da ćemo se na kraju dogovoriti", rekao je Francuz i nastavio:

"Bilo bi idealno kada bi on stigao što prije da se uklopi u ekipu. No ponekad najbolje igrače svijeta treba čekati. No, ponavljam, nećemo odustati", zaključio je Zidane.

Daily Mail tako piše da je predsjednik Spursa Daniel Levy odlučio skratiti odmor na Floridi i vratiti se u London kako bi razgovarao s velškim nogometašem. Prvi čovjek londonskog kluba je već kratko razgovarao s Baleom tokom prošlosedmične posjete Hong Kongu gdje je Tottenham učestvovao na turniru, no čini se da se stvari nisu riješile, pa se Levy nije vratio porodici na Floridu, već je otputovao u britansku prijestolnicu.

Levy i dalje inzistira da Bale nije na prodaju, ali 24-godišnji krilni napadač zahtijeva sastanak i odgovor na pitanje je li stigla ponuda Real Madrida za njega i kako stoje stvari po tom pitanju. Velšanin nije igrao na turniru u Hong Kongu. Službeno je objašnjenje da je povrijeđen, ali engleski mediji tvrde da je u dobrom fizičkom stanju, ali je psihički uzdrman zbog sapunice oko svoga transfera.

Nakon povratka u London Tottenhamovi će nogometaši u srijedu nastaviti s treninzima, a u subotu igraju prijateljsku utakmicu protiv Monaca. Za sada još nije poznato hoće li menadžer Andre Villas-Boas imati na raspolaganju i Balea.