Nogomet
0

Zidane: Možda nas je koštao El Clasico

Anadolija
Foto: AA
Foto: AA
Zinedine Zidane, trener Real Madrida nakon iznenađujućeg poraza od Wolfsburga rezultatom 0:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona priznao je da je njegove igrače iscrpio El Clasico protiv Barcelone, te da je to možda razlog lošeg izdanja u Njemačkoj.

Naime, u subotu Real je ostvario veliku pobjedu nad najvećim rivalom Barcelonom rezultatom 2:1, i to na njihovom "Nou Campu. Bez obzira na poraz koji su Madriđani pretrpjeli na „Volkswagen areni“ Zidane je uvjeren da je u revanšu moguće izboriti plasman u polufinale.

"Vjerovatno smo se fizički istrošili u El Clasicu. Nismo počeli utakmicu sa intenzitetom potrebnim za Ligu šampiona. S druge strane oni jesu. Znali su to iskoristi, ali i neke naše greške, te doći do dva gola prednosti. Ono što smo nedavno uradili protiv Barcelone bilo je pozitivno i neću poludjeti zbog ovog poraza. Klub kao što je Real Madrid je sposoban za velike stvari, tako da je u revanšu sve otvoreno", kazao je Zidane.

Golove za Wolfsburg postigli su Ricaardo Rodriguez iz penala u 18. i Maximilian Arnold u 25. minuti. Revanš će se igrati 12. aprila na madridskom Santiago Bernabeu.