{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenički tapkaroš: Kada Zmajevi igraju na Bilinom Polju kao da sam dobio na lutriji

5.10.2015. u 10:36
60
13
Zenički tapkaroš: Kada Zmajevi igraju na Bilinom Polju kao da sam dobio na lutriji
60
Zenički tapkaroš: Kada Zmajevi igraju na Bilinom Polju kao da sam dobio na lutriji
Foto: NAP
Prije utakmica nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju u Zenici skoro uvijek se javlja problem manjka ulaznica. I najvjerniji navijači Zmajeva često ne stignu kupiti ulaznice kod ovlaštenih prodavača, pa karte moraju tražiti kod tapkaroša.
Iako nelegalno, deseci Zeničana na ovaj način prodaju karte za utakmice Zmajeva i po daleko većim cijenama nego što je određena, piše NAP.

Nogometni savez BiH prije nekoliko godina uveo je pravilo da jedan navijač može kupiti najviše dvije karte, što je trebalo spriječiti preprodaju karata na ovakav način. No, to nije urodilo plodom.

"Angažujem druge da kupe karte za mene. Nakon prodaje dio novca ide njima, a dio meni", kaže jedan od tapkaroša za NAP.

"Najčešće su to članovi moje porodice, studenti koje poznajem ili prijatelji koji nemaju posla. Oni stoje u redu i kupe karte koje ja dalje preprodajem. Jednostavno, ljudi se bore kako bi zaradili nešto novca", dodaje on objašnjavajući da ovaj posao radi već nekoliko godina jer nema stalno zaposlenje i na birou je za zapošljavanje.

"Često nemam drugog načina da zaradim novac, a imam porodicu koju moram hraniti", objašnjava.

Prije nekoliko godina, dok su ulaznice koštale 5 ili 10 KM, tapkaroši su zarađivali tek nekoliko maraka od jedne ulaznice, ali je sada taj iznos mnogo veći, često i do 100 KM.

On kaže da kada Zmajevi igraju važnu utakmicu, njegovim prijateljima i njemu je kao da su dobili na lotu.

"Ako je neka reprezentacija jaka, ili ako je izuzetno važna utakmica za BiH, skoro pa 100 posto da ćemo prodati sve karte i dobro zaraditi", kaže on. Posljednja utakmica između BiH i Andore i nije im išla na ruku, novac koji su uložili u kupovinu karata jedva su vratili, jer je zainteresiranost navijača za utakmicu bila dosta mala.

Prema posljednjim informacijama, u Zenicu iz Velsa 10. oktobra dolazi nešto manje od 1.000 navijača. Ovaj tapkaroš kaže da će to biti veliki dan za njega, jer će strani navijači po svaku cijenu željeti ući na stadion, a ulaznica više nema u zvaničnoj prodaji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: