Nogomet
0

Zeničani u derbiju očekuju pozitivan rezultat: Želimo iznenaditi ekipu Sarajeva

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika u sklopu 5. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju će ugostiti ekipu FK Sarajeva, a na današnjoj konferenciji za novinare struka zeničkog premijerligaša je istakla da očekuje pozitivan rezultat.

Prvi trener Čelika Elvedin Beganović na današnjoj konferenciji za novinare je istakao da je Sarajevo jedna od jačih, ako ne i najjača ekipa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali da vjeruje u svoje momke koji mogu napraviti dobar rezultat.

"Sarajevo poštujemo, to je aktuelni šampion i ekipa koja ima visoke ambicije i u ovom prvenstvu. Oni su jedna od jačih ekipa, ali mi vjerujemo u naše momke, bez obzira na posljednju utakmicu u Travniku gdje smo imali loš dan. Posljednjih šest mjeseci nismo lošije odigrali nego u Travniku i ono se vjerujem ne može ponoviti. Analizu smo uradili i okrenuli smo se prema ekipi Sarajeva. Oni su svjesni situacije, da dolazi jedna od jačih ekipa i da će dati svoj maksimum da naprave pozitivan rezultat", izjavio je Beganović.

Igrački kadar zeničkog premijerligaša prema prvim saznanjima, ukoliko se ne oporavi, bit će oslabljen za najboljeg strijelca Mahira Karića. Beganović je još dodao da se "igra skrivača".

"Još uvijek ne znamo šta će se desiti što se tiče sastava. Mahir Karić, naš najbolji strijelac je bolestan i ne znamo da li će biti među 18 i prvih 11 u igri. Bit će još jedna ili dvije promjene, želimo iznenaditi Sarajevo. Oni mijenjaju stručni štab, ali mi se igramo malo skrivanja i vjerujem da ćemo sutra doći do pozitivnog rezultata", dodao je Beganović.

Kapiten NK Čelik Adi Adilović, baš kao i Beganović, je istakao kako je poraz iz Travnika psihički oslabio njega i njegove saigrače, ali da su se okrenuli utakmici sa Sarajevom.

"Teško nam je bilo vratiti se, jer nakon 12 ili 13 utakmica bez poraza, zaboravili smo gubiti i onda smo imali ovu utakmicu u Travniku gdje smo izgubili. Imali smo osjećaj na terenu da nam je malo trebalo da postignemo još jedan gol. Međutim, sutrašnja utakmica će biti veoma teška, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i samim tim, ko god da nastupa za Sarajevo, to je derbi. Ne treba puno pametovati o sutrašnjoj utakmici, jednostavno, ovdje je teško podbaciti i nadam se da ćemo sutra pružiti kvalitetnu utakmicu i na kraju slaviti", izjavio je Adilović.

Utakmica Čelika i Sarajeva bit će odigrana sutra na stadionu Bilino Polje u Zenici od 17 sati.