Projekt od 5 miliona KM
318

Zenica želi proširiti sjever i jug Bilinog Polja, tražit će podršku NS BiH i vlada

E. M.
Bilino Polje (Foto: E. M./Klix.ba)
Bilino Polje (Foto: E. M./Klix.ba)
Na sjednici Gradskog vijeća Zenice jedna od tačaka dnevnog reda bila je i planiranje budžeta za narednu godinu, a na inicijativu vijećnika Almira Babajića gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je u Prijedlog budžeta za 2020. godinu uvrstio i 2,5 miliona KM za rekonstrukciju Bilinog Polja.

S ciljem da se zadrži nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici neophodno je izvršiti potrebne radove na Bilinom Polju, a ono što se ovom stadionu godinama zamjera je kapacitet.

"Veliki gubitak za Grad Zenicu bi bio ako dopustimo da reprezentacija ode iz Zenice. Uvjeren sam da se najljepša slika Zenice u svijet šalje upravo tih dana. Ne trebam napominjati koliko zarade hoteli, kafići, radnje od gostiju, a izgradnjom ovih tribina dobili bi i nove poslovne prostore koje bi Grad mogao izdavati i vrlo brzo namiriti uložena sredstva", rekao je Babajić.

On je izrazio nadu da će se pronaći sagovornici za ovu ideju u Nogometnom savezu BiH, Vladi FBiH i Vladi ZDK. Gradsko vijeće će pismo namjere i poziv u ovaj projekt poslati navedenim institucijama.

Projekt proširenja sjevera i juga Bilinog Polja koštao bi blizu 5 miliona KM, a da bi Babajićev prijedlog postao validan za narednu godinu potrebno je da Gradsko vijeće Zenice izglasa budžet za 2020. godinu.