Nogomet
8

Željo pod imperativom pobjede protiv Borca, Sloboda uz vitešku borbu želi poraziti Čelik

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale dvije utakmice 16. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Željezničar na Grbavici dočekuje Borac. Oba kluba u posljednje vrijeme igraju neuvjerljivo. Stoga će težiti da poprave dojam.

U plavoj svlačionici su ovaj dvoboj nazvali “biti ili ne biti”. To dovoljno govori s kakvom ozbiljnošću ulaze u meč. Nakon poraza u Prijedoru od Rudara i remija u Dolini ćupova sa Slavijom, upaljeno je svjetlo za alarm. Domaći naglašavaju kako će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi osvojili tri boda.

Gosti iz Banja Luke potcrtavaju kako je Željezničar favorit. Ipak, u glavni grad BiH nisu doputovali s bijelom zastavom. Kako ističu žele prekinuti crni niz.

Na Tušnju će snage odmjeriti stari rivali Sloboda i Čelik. Domaći podvlače kako je pauza od 14 dana dobro došla da se ekipa dodatno spremi.

“Bit će teško. Čelik je opasan rival. Pozivam navijače da nam pomognu. Idemo na pobjedu, a znamo da neki igrači nedostaju Zeničanima. No, to nas ne zanima”, kazao je prvi šef struke Tuzlaka – Husref Musemić.

Čelik će u Tuzli nastupati bez Karića (povreda) i Burekovića (kartoni). Ipak, u ekipu se vratio oporavljeni Marin Popović. U timu sa Bilinog Polja vjeruju da mogu ostati neporaženi.

Nedjelja

Sloboda – Čelik 12:30 sati (prijenos na Moja TV) Željezničar – Borac 13:00 sati (prijenos na BHT1)

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Drina – Sarajevo 1:3, Olimpic – Zrinjski 0:3, Mladost DK – Rudar Prijedor 2:1, Vitez – Radnik 0:1, Velež – Slavija 0:3, Široki Brijeg – Travnik 2:2.