Nogomet
102

Željo nastavio dobar niz, Velež savladao Slaviju, Široki napunio mrežu Mladosti

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH, Željezničar je danas na Grbavici savladao Zvijezdu, Široki Brijeg je bio bolji od Mladosti dok je Velež iz Istočnog Sarajeva odnio sva tri boda.

FK Željezničar - NK Zvijezda 1:0

Tim Dine Đurbuzovića nastavlja dobar rezultatski niz pred kraj proljetnog dijela sezone. Da će tri boda danas ostati na Grbavici, domaća ekipa je nagovijestila već u trećoj minuti kad je Hodžić pogodio prečku.

Nakon njega zaprijetio je i Urdinov, ali se rezultat nije mijenjao do 37. minute kad je Tomić lijepim pogotkom doveo Želju u vodstvo.

Prethodno gosti iz Gradačca imali su priliku preko Diatte, ali je golman Lončarić odlično intervenisao.

FK Slavija - FK Velež 0:2

Na otvaranju susreta na stadionu u Istočnom Sarajevu gledatelji nisu vidjeli mnogo šansi. Onda su u dvije minute uslijedile dvije dobre prilike za oba tima. Aleksić je odlično šutirao, ali je lopta pogodila golmana Veleža.

Nakon toga Rođeni su zaprijetili preko Maletića, ali je golman Slavije Tomović odlično odbranio njegov šut. Na početku drugog poluvremena, gosti iz Mostara su ekspresno poveli. Habibović je odlično uposlio Jusufbašića koji matira golmana Slavije za vodstvo Veleža od 1:0.

Nekoliko minuta prije kraja utakmice, Mostarci su imali sigurnu pobjedu nakon odlične kontre i gola Hajdarovića za konačnih 2:0 za Velež.

NK Široki Brijeg - FK Mladost Velika Obarska 6:0

Da se na Pecari danas neće dobro provesti, gosti iz Velike Obarske uvjerili su se već u sedmoj minuti kad je Ćorić na asistenciju Wagnera doveo Široki Brijeg u vodstvo. Upravo su njih dvojica bili akteri u istim ulogama i kod drugog gola. Svoj hat-trick Ćorić je imao već nakon 40 minuta igre.

U 66. minuti semafor je pokazivao 4:0 za Široki nakon gola Zakarića. Dvostruki asistent Wagner odličnu partiju krunisao je golom desetak minuta prije kraja utakmice. Za konačan rezultat utakmice pobrinuo se Barišić koji je iskoristi asistenciju Blaića i Mladost u Veliku Obarsku poslao sa šest golova u mreži.

U toku je utakmica u Mostaru između Zrinjskog i Sarajeva.