Nogomet
66

Željezničar i dalje tone, Široki Brijeg slavio na Pecari

Piše: J. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Široki Brijeg je slavio sa 3:2 u večerašnjem susretu protiv Željezničara na stadionu Pecara. U durgom susretu, Borac je slavio protiv Zrinjskog sa 2:0.

Nakon odlaska Amara Osima sa mjesta trenera, Željezničar nikako da spoji dva dobra rezultata. Iako su izgubili na Pecari, Plavi su imali odlične šanse i pružili dobru partiju.

Već na početku utakmice, Hasanović je prijetio domaćem timu, ali nije bio precizan. Međutim, kako to obično biva, neiskorištene šanse budu kaženjene, te je Široki poveo preko Koridića u 20. minuti.

Sedam minuta kasnije, semafor je pokazivao 2:0 za domaću ekipu. Ovaj put egzekutor je bio Ivanković nakon odlične asistencije Blaića. Ovo je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, tim Dine Đurbuzovića uspio je smanjiti na 2:1 preko Tomića, ali su Širokobriježani uzvratili golom Škaljića.

Ipak, Željo se nije predavao te su stigli i do drugog gola u 74. minuti. Selimović je odlično šutirao, a lopta se od Džidića odbila u mrežu Bilobrka.

U drugoj večerašnjoj utakmici koja se igrala u Banjoj Luci, Borac je savladao Zrinjski rezultatom 2:0 zahvaljujući golovima Stokića i Đelmića.

Ovom pobjedom, Borac je izbio na čelo Premijer lige BiH sa 17. bodova, dva više od drugoplasiranog Sarajeva.