Šampion bez iznenađenja
0

Željo bolji od Olimpika

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Aktuelni prvak BiH u nogometu "Željezničar" savladao je ekipu "Olimpika" u utakmici 1. kola Premijer lige BiH, koja je odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

"Plavi", koji su samo formalno bili gosti u ovom susretu, su od početka utakmice pokazali da su bolja ekipa, a napadi su im se isplatili već u 14. minuti kad je poentirao Radovanović.

Vodstvo nije zadovoljilo igrače "Želje", pa su nastavili s napadima. Koliko su bili bolji u prvih 45 minuta, najbolje govori podatak da je prvi šut u okvir gola "Olimpik" uputio u 31. minuti. Šut Tiaga zaustavio je Šehić. "Željo" je do kraja poluvremena imao još nekoliko zapaženih akcija, no na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Drugo poluvrijeme otvorili su bakljadom "Manijaci" smješteni na južnoj tribini.

"Olimpik" je u nastavak ušao znatno ofanzivnije nego u prvih 45 minuta, u želji za izjednačenjem. Stvorili su nekoliko prilika, ali im ni "Željo" nije ostao dužan. Opet su, ipak, uspješniji bili nogometaši "Želje", koji su jednu od šansi iz drugog poluvremena uspjeli pospremiti u mrežu.

Pogodak je upisao Damir Rovčanin koji je u 80. minuti, samo četiri minute nakon što je zamijenio Zebu, iskoristio penal koji je skrivio Ješe. Bilo je to i konačnih 2:0, čime je "Željo" upisao prvu "tricu" u novoj sezoni.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Olimpik - Željezničar 0:2 (Radovanović 14, Rovčanin 80)