Osvrt za Klix.ba
421

Zeljković odgovorio Begoviću: Tužit ću ga zbog optužbi, on je čovjek bez karaktera

K. H.
Vico Zeljković (Foto: I. Š./Klix.ba)
Vico Zeljković (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković u izjavi za portal Klix.ba osvrnuo se na komentare bivšeg golmana Zmajeva Asmira Begovića o stanju u bh. nogometu, a koja je izazvala veliku pažnju domaće, ali i regionalne i inostrane javnosti.
Begović se tokom prijateljske utakmice između BiH i Kuvajta nadovezao na objavu u kojoj je tema bila prazan stadion Bilino Polje u Zenici rekavši kako bh. nogomet "vode kriminalci", pri čemu je imenovao predsjednika NS BiH Vicu Zeljkovića, njegovog saradnika Zvjezdana Misimovića te selektora Ivayla Peteva.

Imao je interakciju i s bivšim kapitenom Sergejom Barbarezom koji je također kritikovao rad Nogometnog saveza BiH.

"Predvođeni kriminalcima: Vico, Miske, Petev, grupa menadžera... Umjesto da budemo nogometni tim koji ujedinjuje državu, postali smo eBay stranica za punjenje džepova kriminalaca. Eto vam...", napisao je nekadašnji golman Zmajeva.

S tim u vezi, kontaktirali smo predsjednika NS BiH Vicu Zeljkovića koji je otkrio svoju stranu priče.

"Šta reći nakon svega... Barbarezu je vjerovatno krivo što nije selektor, a s obzirom na to da još uvijek nigdje ne radi, nikada to neće ni postati. Neka uživa u svojim komentarima, ima moju punu podršku", rekao je Zeljković na početku i nastavio:

"Begović je, s druge strane, čovjek bez karaktera i zbog sinoćnjih izjava ću podići tužbu protiv njega. Morat će dokazati na sudu svoje izjave, a on dobro zna šta je radio u prošlosti i zbog čega ga nema u reprezentaciji. Iskreno mi je žalosno što na ovakav način proziva, a posebno što je usta uzeo bivše saigrače koji su mnogo dali za ovu reprezentaciju."

Dalje je rekao kako žali što je izuzetno važna pobjeda protiv Kuvajta pala su drugi plan i što je ovo postala glavna tema uoči ključne utakmice protiv Kazahstana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Selektoru Petevu, kapitenu Džeki i svim igračima čestitam na osvojenom bodu protiv Francuske, kao i pobjedi protiv Kuvajta koja će nam sigurno biti od velike važnosti. Napomenuo bih i to da smo u prošlosti zbog loših rezultata u prijateljskim utakmicama gubili prijeko potrebne bodove za FIFA-inu rang listu, pa bez sumnje mogu reći da je ovo važna pobjeda za naš tim", dodaje Zeljković.

Parola u Zenici upućena predsjedniku NS BiH Vici Zeljkoviću
Parola u Zenici upućena predsjedniku NS BiH Vici Zeljkoviću

Na kraju nam je predsjednik Nogometnog saveza BiH prokomentarisao transparent u Zenici koji se pojavio uoči početka utakmice.

"Vidio sam parolu, ali iskren da budem, ne dotiče me previše jer vjerujem da je to stav pojedinca, a ne veće navijačke grupe naše reprezentacije. Uz sve to, parola nije potpisana i ne znamo ko stoji iza nje. Ja ću se ipak fokusirati na ono što nama slijedi uz želju da reprezentacija BiH ostvari što bolje rezultate jer je to u interesu svih nas", rekao je za kraj Zeljković.

Reprezentacija BiH već u utorak igra novu utakmicu, daleko bitniju od one sinoćnje protiv Kuvajta. Naime, Zmajevi će također u Zenici dočekati selekciju Kazahstana u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te bi u slučaju pobjede se vratili u igru za prve dvije pozicije u grupi.