Neočekivan sastanak
49

Zeljković i Mušija razgovarali u Sarajevu uprkos sporu koji imaju na međunarodnom sudu

N. K.
Mušija, Zeljković i Miličić (Foto: Instagram)
Mušija, Zeljković i Miličić (Foto: Instagram)
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković nastavio je s aktivnostima u Sarajevu, a posljednji je izazvao dosta pažnje javnosti.
Naime, Zeljković se danas u zgradi bh. nogometa sastao s predsjednikom FK Mladost Doboj-Kaknja Mensurom Mušijom. Razgovoru je prisustvovao i Marko Miličić, inače Zeljkovićev čovjek od povjerenja.

Sastanak dolazi u trenucima dok je i dalje aktuelan spor između Nogometnog saveza BiH i trenutnog člana Prve lige Federacije BiH koji se vodi na Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani. Zanimljivo, Zeljković je nedavno u Antaliji razgovarao i s predstavnicima Veleža s kojim je također bio u zavadi.

Spor se vodi zbog (ne)legalnog izbacivanja Mladosti iz Premijer lige BiH pa je u prošlosti i sam Mušija izjavljivao kako je njegov klub trebao dobiti licencu za takmičenje u elitnom rangu bh. nogometa.

CAS bi uskoro trebao donijeti konačnu odluku, a još uvijek je nejasno šta bi se desilo ukoliko Mladost dobije tužbu.

Jedna od mogućnosti je i da bi im se automatski osiguralo mjesto u Premijer ligi naredne godine, to onda za sobom povlači i pitanje regularnosti Prve lige FBiH ove sezone s obzirom na to da bi se već unaprijed znao putnik u viši rang.

Inače, Zeljković je jučer razgovarao i sa savjetnikom za sportska pitanja Zvjezdanom Misimovićem, dok je podržao i rad članova Komiteta za sigurnost nogometne organizacije BiH.