Pred meč s Romom
202

Željko Buvač napustio Liverpool i nakon 17 godina završio saradnju s Kloppom

Klix.ba
Klopp i Buvač (Foto: EPA-EFE)
Klopp i Buvač (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji igrač Borca iz Banje Luke i pomoćnik Jurgena Kloppa Željko Buvač napustio je ekipu Liverpoola i završio je 17-godišnju saradnju s njemačkim trenerom, javljaju engleski mediji.

Buvač, poznatiji kao "taktički genije" iz sjene, navodno će napustiti klub nakon što su odnosi njega i Klopp posljednjih godina postali hladni, a zbog čega njegove riječi nemaju gotovo nikakvu važnost za samu taktiku i odabir igrača Liverpoola.

Ova informacija nije stigla u pravo vrijeme s obzirom na to da Liverpool u toku ove sedmice igra uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Rome gdje će braniti prednost od 5:2 iz prvog meča, a najelitnije nogometno takmičenje jedino je u kojem se ekipa Jurgena Kloppa može dokopati trofeja.

Prema pisanju engleskih medija, Klopp je ovu odluku već saopćio igračima Liverpoola, a još uvijek nije poznato ko će umjesto Buvača doći na mjesto prvog pomoćnika njemačkog trenera.

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj, a u igračkoj karijeri igrao je za Rudar iz Prijedora, Borac, Rot-Weiss Efrutu, Mainzu i Neukrichenu, a kao pomoćnik Kloppa radio je u Mainzu, Borussiji Dortmund i Liverpoolu.