Prvotimci odmarali
0

Željini rezervisti poraženi od Osijeka iz Hrvatske

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Danas je u Međugorju odigran drugi prijateljski susret Željezničara u 2012. godini. Protivnik je bio hrvatski prvoligaš Osijek.

Priliku za igru u današnjoj utakmici dobio je drugi tim sarajevskih Plavih, dok su prvotimci odmarali.

Osijek je prvi dio sezone u okviru 1.HNL odigrao vrlo dobro zauzevši 5. poziciju s izglednim šansama za plasman u Evropu. U svojim redovima imaju nekoliko provjerenih i prekaljenih fudbalera poput bivših reprezentativaca Hrvatske Zahore, Ljubojevića i Babića, te bivšeg mladog reprezentativca BiH Lukačevića. No, priliku za igru danas su dobili igrači s klupe kao i pojedini fudbaleri koji u osiječkom ligašu borave na probnom radu.

Konačan rezultat utakmice bio je 3:1 za Osiječane, a strijelac jedinog gola za Plave nakon kornera bio je Josip Ćutuk - fudbaler koji je na probi u našem klubu.

Vrijedi istaći da je Željo bio mnogo bolji protivnik sa velikim brojem šansi za postizanje golova ali mladi napadači Plavih Ramić i Pehilj nisu imali koncentracije u završnici.

Najbolju priliku za Plave nije iskoristio Stančeski koji je promašio kazneni udarac.

Za Željezničar su danas nastupali: Karić - Marković G, Stanić, Ćutuk, Marković S, - Zolotić, Stančeski, Hajradinović, Čolić E - Pehilj (Hasanhodžić), Ramić.

Menadžer Osim isprobao je nove taktičke varijante kada je u drugom dijelu susretu umjesto Pehilja u igru uveo Hasanhodžića a novajliju Slobodana Markovića prekomandovao u sredinu terena.

Recimo još i to da će najbolji sastavi Željezničara i Osijeka svoj meč odigrati sutra u Međugorju u istom terminu.