Kup BiH
0

Željezničar visoko porazio Olimpic, Borac bolji od Zvijezde

Piše: E. Isanović
Susret Borac - Zvijezda odigran pred praznim tribinama (Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com)
U posljednje dvije utakmice osmine finala Kupa BiH Željezničar je sa visokih 3:0 savladao Olimpic, dok je Borac pobijedio Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 2:0.

Željezničar – Olimpic 3:0

Tradicija se nastavila. Željezničar je ponovo savlado gradskog rivala Olimpic rezultatom 3:0. Već u 3. minuti u šansi se našao Benjamin Čolić, ali nije bio na visini zadatka.

Jamak je zaprijetio u 18.minuti. Međutim, neprecizno. Samo dvije minute kasnije Harba se našao oči u oči sa Gušom, ali je nekadašnji golman bh. reprezentacije izašao kao pobjednik. Igrao se 39. minut, Bešlija je centrirao u šesnaesterac gostiju gdje se najbolje snalazi Adilović i poentira za 1:0. Minimalnim vodstvom "Plavih" okončano je prvih 45 minuta.

U nastavku su domaći krenuli agresivno. Već u 54. minuti Bogičević je povisio na 2:0. U 70. minuti nova velika prilika za "Vukove". No, udarac Muharemovića zaustavio je Gušo.

U 79.minuti Zeba je probao svoj udarac, ali je lopta otišla preko gola. Minut kasnije bilo je 3:0. Nyema je nakon kornera loptu glavom zakucao u mrežu. Ovom pobjedom Željo je već obezbijedio četvrtfinale.

Borac – Zvijezda 2:0

Aktuelni prvak naše zemlje uspio je savladati Zvijezdu iz Gradačca. Domaći su poveli već u 14. minuti kada je lijep pogodak iz slobodnog udarca postigao Saša Kajkut. Vodstvo Borca udvostručio je Branislav Krunić u 27. minuti. Bio je precizan sa vrha šesnaesterca.

Iako su domaći do kraja prvog dijela imali još nekoliko prilika, rezultatom 2:0 otišlo se na odmor. U drugih 45 minuta domaći su potpuno kontrolisali igru. Imali su i nekoliko prilika, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Susret je odigran pred praznim tribinama, jer je Borac kažnjen s tri domaće utakmice bez publike zbog dobro poznatog organizacionog propusta proteklog vikenda u prvenstvenoj utakmici sa Željezničarom u Banjoj Luci.