Neslavan Osimov start
394

Željezničar upisao šesti vezani poraz, Kjosevski poklonio pobjedu Radniku

Piše: E. B.
Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba
Nogometaši Željezničara upisali su šesti vezani poraz u Premijer ligi BiH. U 20. kolu elitnog ranga bh. nogometa Plavi su izgubili na gostovanju u Bijeljini kod Radnika rezultatom 1:0.

Susret nije mogao početi gore za Željezničar i novog-starog šefa stručnog štaba Amara Osima. Već u 4. minuti na semaforu je stajalo 1:0 za domaću ekipu zahvaljujući isključivo golmanu Željezničara Vedranu Kjosevskom.

Kjosevski je napustio kazneni prostor i potom veoma loše ispucao loptu, ona je došla do Velibora Đurića koji skoro sa centra pogađa prazan gol za vodstvo Radnika.

Željezničar je nakon primljenog pogotka napravio pravu opsadu pred golom Mladena Lučića, no rezultat je ostao nepromijenjen nakon prvih 45 minuta.

U osmoj minuti Plavi su tražili penal kada je Anel Šabanadžović šutirao, a Slaviša Radović je rukom zaustavio loptu, no Goran Paradžik nije pokazao na bijelu tačku.

U 11. minuti Mladen Veselinović je šutirao, ali je Lučić bio siguran. Isti scenarij je viđen i u 29. minuti kada je Sinan Ramović pokušao, ali se golman domaće ekipe istakao i uhvatio loptu. Do kraja prvih 45 minuta još jednom je zaprijetio Veselinović, ali opet se rezultat nije promijenio.

U drugih 45 minuta susreta Željezničar je imao veći posjed lopte, no veoma teško su gosti stizali pred Lučićev gol.

U 63. minuti vidjeli smo prvu priliku u nastavku susreta. Veselinović je ubacio iz slobodnog udarca, a Enes Sipović sa pet metara glavom šutira preko gola.

U 71. minuti rezervista Dženan Zajmović je promašio odličnu priliku. Sulejman Krpić se izborio za loptu po desnoj strani, ubacio je na drugu stativu a Zajmović glavom iz peterca promašuje čitav gol.

Do kraja susreta Plavi su napravili još samo jednu priliku i to u posljednjim sekundama meča kada se Siniša Stevanović našao oči u oči s aLučićem, ali je golman Radnika sjajno nogom intervenisao i spasio svoj gol.

Željezničar se nalazi na petom, a Radnik na sedmom mjestu.