BHT Premijer liga
672

Željezničar ubjedljivom pobjedom protiv Krupe na Grbavici proslavio 96. rođendan

Piše: O. T.
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Željezničar je na svojoj Grbavici na proslavi 96. rođendana upisao ubjedljivu pobjedu protiv Krupe (4:1) u posljednjem meču 8. kola BHT Premijer lige.

Navijači Plavih su na otvaranju utakmice razvili transparent povodom proslave 96. rođendana kluba, a igrači su na pravi način uzvratili na terenu.

Željezničar je utakmicu počeo u sastavu Kjosevski, Graovac, Bogičević, Stevanović, Zakarić, Hajdarević, Blagojević, Zeba, Ramović, Projić, Zec, dok su za goste počeli Fejzić, Nikodijević, Vukotić, Aleksić, Jašarević, Milutinović, Savić, Ljubenović, Milanović, Dujaković i Fajić.

Utakmica nije donijela mnogo uzbuđenja na otvaranju. Prvu ozbiljniju šansu i uzdahe na tribinama izazvao je dalekometni pokušaj Zakarića u 28. minuti meča.

Krupa je uzvratila šansom Fajića u 30. minuti. Napadač Krupe je uletio na prvu stativu nakon prizemnog centaršuta Ljubenovića, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Željezničar je do pogotka stigao u 34. minuti kada se lopta nakon centaršuta Zebe iz slobodnog udarca odbija do Zakarića koji je posprema u mrežu.

Tri minute kasnije Savić pravi kardinalnu grešku u veznom redu, a Željezničar nakon kontre pogađa za 2:0. Strijelac je bio Ramović.

U drugom poluvremenu Krupa je mogla smanjiti rezultat preko Ljubenovića koji na otvaranju drugog dijela nije iskoristio veliku šansu.

Kazna je uslijedila u 54. minuti kada Zakarić svojim drugim golom postavlja rezultat na 3:0 i praktički odlučuje meč.

Novi gol za Plave stiže u 84. minuti. Blagojević je prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca matirao Fejzića, a onda je u sudijskoj nadoknadi meča za konačnih 4:1 pogodio rezervista Koljić.

Krupa je meč završila s igračem manje pošto je Vukotić u sudijskoj nadoknadi dobio drugi žuti karton.

Željezničar sada ima niz od šest utakmica bez poraza, a u tim mečevima upisao je pet pobjeda te se nalazi na drugom mjestu tabele s osvojenih 19 bodova, dva boda manje od Zrinjskog.

Krupa je nakon tri vezane pobjede u ligi upisala drugi ovosezonski poraz i pala je na šesto mjesto s 12 osvojenih bodova. Ispred je Borac s bodom više.

Tabela: