Kombinovani tim
37

Željezničar u prijateljskom meču u Maglaju savladao Natron

Klix.ba
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Željezničar B pojačan prvotimcima je u okviru prijateljske utakmice povodom 91. rođendana Natrona savladao domaćina sa 4:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić, Zilić, Velić, Graovac, Beširević, Hajdarević, Elsner, Zajmović, Beganović, Žerić i Ubiparip. U drugom poluvremenu su još igrali: Dujmović, Tukić, Selak, B. Šehić, Marković, Hasanović, Šubo, Nikolić i Mujagić.

Plavi su od 12. minute počeli prijetiti. Zajmovićev udarac je golman izbacio u korner. Potom Beganović snažno šutira pored gola. U 22. minuti Hajdarević sa distance šutira visoko preko gola. U 27. minuti su Plavi poveli. Zajmović je uposlio Beganovića koji sjajno prima loptu i volej udarcem pogađa mrežu domaćih. Minutu poslije Graovac šutira glavom preko gola. U 29. Žerić je ušao u kazneni prostor, ali je golman Natrona na vrijeme napustio mrežu i spasio svoj gol.

Domaći u 30. minuti prijete udarcem sa distance, ali je Fejzić bio na visini zadatka. Pred kraj prvog dijela Ubiparip je dva puta pokušao, ali oba puta je golman Natrona bio siguran.

U prvom minutu drugog dijela Željo je udvostručio prednost. Stevo Nikolić se našao pred golom domaćih i pogodio za 2:0. Zajmović u 52. minuti iskosa dobro šutira, ali lopta odlazi pored gola. Domaći su u 58. minuti izveli dobru kontru, ali Dujmović je dobro intervenisao i izbacio loptu u korner. Minutu poslije Žerić dobro prolazi po strani, ali njegov ubačaj ne nalazi saigrače.

U 68. minuti Marković sjajno gađa iskosa, ali golman Natrona izbacuje u korner. Plavi su napravili još nekoliko dobrih situacija, ali tek u 82. minuti postižu novi gol. Nakon snažnog udarca Šehića i odbrane golmana, Mujagić natrčava i posprema loptu u mrežu. Isti igrač šest minuta poslije postiže i svoj drugi, a za Želju četvrti gol. Gol je postigao sa vrha kaznenog prostora. Do kraja se rezultat nije mijenjao.