Kup BiH
261

Željezničar u finišu savladao Mladost, Široki Brijeg rutinski protiv Viteza

Piše: K. H.
Željezničar - Mladost DK (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U terminu od 18:00 sati odigrane su dvije utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a prolazak u sljedeću rundu najmasovnijeg bh. nogometnog takmičenja osigurale su ekipe Željezničara i Širokog Brijega.

Željezničar - Mladost 2:1

Nakon početkog ispitivanja snaga, prvu pravu priliku na meču imala je ekipe Mladosti, ali udarac Šišića s desne strane odbranio je Kjosevski. U veoma lošem prvom poluvremenu šansa gostiju iz Doboj-Kaknja bila je jedina vrijedna spomena iz prvih 45 minuta.

Ipak, već na početku drugog poluvremena Željezničar je stigao u vodstvo. Ramović je uposlio Zeca, a bivši napadač Slobode lijepim udarcem savladao Velića i doveo Plave u vodstvo od 1:0. U 67. minuti Hiroš je pokušao poravnati rezultat, ali je njegov udarac završio pored gola, da bi na drugoj strani Velić odbranio udarac Ramovića.

Igrala se 70. minuta kada je Mladost stigla do poravnanja pogotkom koji je postigao Mujagić. Tempo igre nakon toga je opao, ali su tenzije porasle, posebno u 83. minuti kada je Zakarić šutirao, lopta pogodila jednog igrača Mladosti u ruku, a glavni sudija pokazao na bijelu tačku. Nastala je prava gužva u kaznenom prostoru gostiju koji su smatrali da penal nije opravdan, ali u 87. minuti, kada se kazneni udarac izveden, Zakarić je doveo Željezničar u vodstvo i postavio konačnih 2:1.

Široki Brijeg - Vitez 3:0

Široki Brijeg od početka je krenuo ofanzivno prema golu Viteza, međutim ekipa Gorana Sablića nije postigla pogodak u prvih 45 minuta i pored velikog broja prilika koje su stvorili.

Na početku drugog poluvremena, Široki je ipak stigao u vodstvo. Strijelac za 1:0 bio je Barišić, a već u sljedećem napadu Wagner je s bijele tačke povisio rezultat na 2:0. Konačnih 3:0 za Široki Brijeg postavio je Matić u 84. minuti.