Premijer liga BiH
1.2k

Željezničar u derbiju kola nadigrao Zrinjski, Krpić dvostruki strijelac

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Derbi trećeg kola Premijer lige BiH igrao se na Grbavici gdje je Željezničar nadigrao Zrinjski rezultatom 2:0.

Susret je, za razliku od onog u Tuzli gdje je Sarajevo savladalo Slobodu u izuzetno lošoj utakmici, ponudio mnogo toga ljubiteljima nogometa. Obje ekipe su igrale ofanzivno, a na kraju su se radovali igrači domaće ekipe.

Prvi su zaprijetili gosti, no Todorović iz dobre pozicije ne pogađa u 4. minuti. Krpić je u 7. minuti pokušao na drugoj strani, Soldo brani.

Jović, koji je bio najraspoloženiji u redovima gostiju, svoju prvu priliku promašio je u 36. minuti kada je sa desetak metara šutirao pored gola.

Već u narednoj minuti taj promašaj su kaznili domaći igrači. Zec je sjajno uposlio Stevanovića koji je prošao po desnoj strani i ubacio, Veselinović je šutirao, lopta je pogodila Krpića i završila u mreži za 1:0.

Samo pet minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Galić je srušio Veselinovića, arbitar Grbić je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator je bio Krpić za 2:0.

Plavi su prvi zaprijetili u drugom poluvremenu kada je nakon samo dvije minute igre Čurjurić šutirao sa 25 metara, ali je lopta otišla pored gola.

U 50. minuti okvir gola je spasio goste. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca sa lijeve strane odbrana Zrinjskog je izbacila loptu na ivicu kaznenog prostora, Blagojević je šutirao iz prve lijevom nogom i pogodio je prečku.

Jović je u 69. minuti bio u velikoj prilici. Sjajno je primio loptu na desnoj strani, šutirao lijevom nogom u sami ugao, a Kjosevski jednom rukom fantastičnom paradom zaustavlja njegov udarac.

Do kraja susreta Željezničar je rutinski sačuvao prednost i upisao drugu pobjedu ove sezone, a Zrinjski prvi poraz.

Tabela: