Premijer liga BiH
201

Antipropaganda nogometa na Tušnju pripala gostima: Velkoski pogodio za slavlje Sarajeva

Piše: E. B.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva osvojili su tri boda na gostovanju u Tuzli kod Slobode u trećem kolu Premijer lige BiH slavivši rezultatom 1:0.

Na Tušnju je viđena prava antipropaganda nogometa, a gosti su praktično iz jedine ozbiljne situacije na susretu pred golom gostiju postigli pogodak nakon velike greške i odnijeli tri boda nazad u Sarajevo.

Sloboda je dominirala u prvom poluvremenu, a već u petoj minuti je imala stopostotnu šansu.

Nakon ubačaja sa desne strane Dupovac je pogriješio i namjestio loptu Barabanu koji šutira sa pet metara, ali mladi Kovačević sjajno interveniše.

Dvadesetogodišnji Kovačević je tako nakon samo pet minuta seniorskog nogometa u debiju za Sarajevo pokazao da se na njega treba itekako ozbiljno računati, te da Bordo timu ne treba novi golman sumnjivih kvaliteta koji će zauzeti mjesto stranca.

Sarajevo je do pogotka stiglo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Rahmanović je poslao dugu loptu sa centra, Vasiljević je katastrofalno regaovao i Velkoski iz prve sa desetak metara loptu uz pomoć stative šalje u mrežu za 1:0.

Sve nade Slobode za povoljnim rezultatom ugašene su u 55. minuti. Ahmetović je ukrao loptu Ignjatoviću i krenuo ka golu Slobode, a tragičar meča Vasiljević ga je srušio i arbitar Petrović je isključio štopera Slobode.

Iz tog slobodnog udarca sa 20 metara Velkoski je veoma loše šutirao.

Do kraja susreta Sarajevo se skoncentrisalo na kontre nakon kojih je dvije solidne prilike propustio Ahmetović, dok je Slobodin svaki napad autoritativno zaustavljao Kovačević pravovremenim napuštanjem svog gola pokupivši svaki centaršut igrača tuzlanske ekipe.

Na kraju meča nezadovoljni navijači Slobode s počeli skandirati "Uprava napolje!" očito nezadovoljni radom čelnika kluba, prvenstveno predsjednika Senada Mujkanovića.

Tabela: