Pripreme za Evropsku ligu
0

Željezničar: Selimović se povrijedio, stigao Kvesić

Sarajevo-x.com
Prema pisanju oficijelnog sajta FK Željezničar, pojačanje ovog kluba, Vernes Selimović, po svemu sudeći će propustiti prvi susret Evropske lige protiv Sheriffa iz Moldavije zbog povrede.

Nekadašnji igrač Zrinjskog povrijedio je zglob na jednom od treninga, a kako je već ranije lomio tu nogu, slijedi mu mirovanje od desetak dana.

Na drugoj strani, plavi su dobili pojačanje u svojim redovima, mladog reprezentativca BiH Josipa Kvesića, rođenog u Širokom Brijegu 1990. godine.

Kvesić je usaglasio uslove ugovora sa ekipoms Grbavice, a pripremama tima u Sloveniji trebao bi se priključiti u srijedu. Nekadašnji igrač slovačke Žiline igrao je i za Varaždin, na poziciji lijevog bočnog.

Visok je 189 cm, tako da može pokriti i poziciju stopera. Za juniorsku reprezentaciju naše zemlje odigrao je 12 utakmica i nalazi se u planovima selektora Vlade Jagodića za naredne susrete.

Kvesić ima ugovor sa Varaždinom ali zbog dugovanja koje prema njemu imaju u ovom klubu, bez problema će dobiti raskid i kao slobodan igrač preći u Željezničar.